Hirdetés

2024.04.24. 08:00

Környezetvédelem gyermekszemmel

A Holcim rajzpályázatának díjkiosztója

PR cikk
  • A Holcim Magyarország Kft. 2023 decemberében hirdette meg rajzpályázatát fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban.
  • A pályázat célja, hogy ösztönözze a 18 év alattiak környezettudatos, zöldgondolkodását.
  • A felhívásra több mint 300 pályamű érkezett, 9 település 30 nevelési-oktatási intézményéből. 
  • A beérkezett pályamunkákból a zsűri összesen 27 pályamunkát díjazott 3 kategóriában.
  • A nyertes pályázók intézményei mintegy 1 300 000 forintos összdíjazásban részesültek. 

A Holcim Magyarország Kft. stratégiai célkitűzése, hogy 2040-re elérje a nettó karbonsemleges működést. Ezzel összhangban a Holcim elkötelezett a fenntartható és környezettudatos gondolkodás népszerűsítése iránt, mely tevékenységének kiemelt célcsoportja a helyi lakosság mellett a fiatal generáció. A vállalat környezetvédelmi rajzpályázatának célja az volt, hogy ösztönözze a környezettudatos gondolkodást a fiatalok körében.

A Holcim környezetvédelmi rajzpályázatára több mint 300 pályamű érkezett, 9 település 30 nevelési-oktatási intézményéből. A Holcim munkavállalóiból álló zsűri három kategóriában összesen 13 pályaművet választott ki első, második és harmadik helyezettnek, valamint további 14 rajzot különdíjjal jutalmazott.

Az ünnepélyes díjátadót a Föld napjához kapcsolódóan tartották meg a Királyegyházi Cementgyárban. Az eseményen a díjazott diákok és családtagjaik, valamint felkészítő tanáraik vettek részt. Az elismerő okleveleket és ajándékcsomagokat Hoffmann Tamás ügyvezető igazgató adta át, majd egy rövid gyárlátogatás során minden résztvevő megtekinthette az 1-3. helyezettek kiállított rajzait is.

Büszkék vagyunk rá, hogy a fiatal generáció is velünk közösen gondolkodik a fenntarthatóságról és környezetvédelemről, mivel ők lesznek majd, akik tovább alakítják bolygónk jövőjét. Fontos, hogy ezek az értékek már fiatal koruktól beépüljenek a gondolkodásukba. A pályázatra érkezett értékes alkotások is azt bizonyítják, hogy a fiatalok kellő érzékenységgel, nyitottsággal, odafigyeléssel és kreativitással állnak a témához. Köszönjük és nagyra becsüljük a résztvevők munkáját! A díjazott és kiállított pályamunkák méltón emelik gyárunk megjelenését is

 – nyilatkozta az eseményen Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

 

A rajzpályázaton 1-3. helyezést elérő alkotásokat, összesen 13 rajzot a gyár területén, a gyalogos sáv melletti betonkordonokon állította ki a Holcim, ahol a Királyegyházi Cementgyárba érkező vendégek egy éven keresztül, a következő rajzpályázat eredményhirdetéséig megtekinthetik őket.

A diákok jutalmazása mellett a díjazottak iskolái együttesen mintegy 1 300 000 forint értékben részesültek anyagi támogatásban. A nevelési-oktatási intézmények a pénzjutalmat környezetvédelmi vagy egészségmegőrzési célok megvalósulására fordíthatják.

A nyertes pályaművek elérhetők a Holcim Magyarország Kft. honlapján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában