Kosárlabda

2024.05.07. 20:21

Az utolsó másodpercekben se dőlhetett hátra a PVSK, de újra vezet

Megcsinálták! Felállt az óriási pofon után a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata a MAFC elleni párharcban. Így a Vasút már 2–1-re vezet az NB I. B. Piros-csoportjának három sikerig tartó fináléjában.

Kvanduk Bence

Nehezen indult be a PVSK-Veolia a MAFC elleni döntő harmadik meccsén, s Hortin látszott, hogy nincs egészen tökéletes fizikai állapotban, ami meggátolta bizonyos megoldásait. Hamar érkezett is a helyére Mokánszki, aki nagy energiával szállt be, s Antóni triplája a Panthers oldalára billentette a mérleget. A pécsiek aztán megmutatták, nem szabad nekik helyet hagyni, mert beszórják távolról is.

PVSK-Veolia
A legfontosabb pillanatban lett Antóni a PVSK-Veolia vezére
Fotó: Löffler Péter

A második tíz percet aztán jobban is kezdte a Vasút, s elrobogott tizenkilenc ponttal a riválistól. Ekkor viszont a vendégek tudtak váltani, s ledolgoztak annyit a hátrányukból a nagyszünetig, hogy ne kelljen lemondaniuk a sikerről.

A pihenőt követően nagy erőket mozgósítva kezdett el visszajönni a meccsbe az Újbuda, de Antóni és Halász tripláival visszaszerezte a mentális előnyt a Pécs, s visszatolta tizenegyre a pontkülönbséget is. Nem vesztette azonban el emiatt a lendületét a MAFC, s a negyed végére megfelezte félidei hátrányát.

A záró tíz percet hat pontos előnyből kezdte így a Pécs, de a rivális tapadt, hiszen tudta, egy pécsi sikert követően otthon lezárhatja pénteken a párharcot. Persze a pécsiek is tudták, hogy milyen fontos megvédeni a hazai pályát, s ez minden mozdulatukon látszott is. Plézer az ellenfél arcába hajított triplája 4 és fél perccel a vége előtt pedig úgy tűnt, megtörheti a vendégeket, bele is mentek egy olyan rohanó játékba, ami végül, ha szűken is, de a vesztüket okozta, hiszen az utolsó másodpercekben már csak abban bízhattak, hogy a pécsiek kihagyják a büntetőiket. Ezt a szívességet viszont nem tették meg a felfokozott hangulatban sem, így robbanhatott a Lauber Dezső Sportcsarnok.

 

PVSK-Veolia–Újbuda MAFC 95–89 (28–19, 21–18, 17–23, 29–29)

Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, döntő, 3. mérkőzés. Pécs, 1500 néző. 
PVSK: IGRUTINOVICS 16, Németh A. 2, PLÉZER 17/6, ANTÓNI 23/9, Horti 3. Csere: Mokánszki 15/6, Halász 8/6, Frank 4, Bíró O. 3/3, Radó 2, Molnár M. 2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
MAFC: ARCHIBALD 25/3, POLGÁRDY 22/9, Pintér 7/6, Bordács 4, Pápai 2. Csere: Biber 8, Buzás 14/9, Katona 5, Komma 2. Vezetőedző: Lakits András.

Következik: Újbuda MAFC–PVSK-Veolia (05. 10., péntek, 19.00, Gabányi László Sportcsarnok).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában