Kosárlabda

2024.04.17. 13:20

Csirke Ferenc: Ha így jövünk vissza a szünet után, akkor egy Szolnok ellen nem nyerhetünk

Rettentő közel járt ahhoz az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, hogy győzzön a Szolnoki Olajbányász ellen az NB I. rájátszásában annak ellenére is, hogy a harmadik negyedet elrontotta. Mindössze egy pont döntött Csirke Ferenc együttese ellen.

Kvanduk Bence

Drámai végjátékot hozott a Szolnok vendégjátéka az NKA Universitas Pécsnél. Az utolsó tíz másodperchez közeledve hárommal is ment Csirke Ferenc csapata, de Eads beszórt egy extra triplát, s a játékvezetők úgy látták, eközben Walker szabálytalankodott. A vendégek légiósa a büntetőt is értékesítette négy pontot szerezve az utolsó támadással. Az NKA ezt követően még dobhatott a sikerért, de Manjgafic fordulásból csak a gyűrű tövét találta el, így nem tudott fordítani.

Csirke Ferenc
Csirke Ferencnek akadt mondanivalója a csapatának
Fotó: Laufer László

– Nem a végén buktuk el a mérkőzést, hanem a harmadik negyedben – jelentette ki Csirke Ferenc vezetőedző a találkozót követően. – A szünetben megbeszéltük, hogy azért vezetünk hét, meg kilenc ponttal végig, mert volt egy agresszív védekezésünk, ütöttük a faultokat, amikor kellett, így nem volt a Szolnoknak ritmusa. A harmadik negyedet aztán végig játszottuk három faulttal, 24 kapott ponttal azért, mert minden pályán lévő játékosom elkezdte a statisztikáját javítani, a támadás került a fókuszba. Ezzel elvesztettük mi a saját játékunk ritmusát, míg a Szolnoknak könnyű kosarai voltak. Ott buktuk el a meccset! Minusz hétről kellett visszajönnünk a végén, ami két extra hármassal sikerült, de a hajrában nekik is volt egy ilyen triplájuk. Azt hozzá teszem, ott nem faultoltunk, és hosszabbítás jöhetett volna. De még egyszer mondom, ha úgy jövünk vissza a félidőről, hogy ez a mérkőzés megvan, és nem azt a védekezést hozzuk, amit az első félidőben, akkor egy Szolnok szintű csapatot nem tudunk megverni. Most el kell utaznunk hozzájuk, és megpróbálni visszahozni őket ide.

Csirke Ferenc értékelése a meccs után:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában