Színházi díjeső

2024.04.30. 11:30

Az utolsó Chicago előadáson derül fény a Pécsi Nemzeti Színház közönségkedvenceire

Mohay Réka

Forrás: pnsz.hu

Fotó: Juhász Éva

Múlt pénteken már kihirdették az ősztől műsorra tűzött új premiereket a Pécsi Nemzeti Színházban. Azonban az idei évadból még hátravan egy fontos mérföldkő. Az idén újra, megújult formában elindult közönségdíj nyerteseinek kilétére majd csak júniusban fog fény derülni.

Egészen június 1-ig szavazhatnak a nézők az évad női, illetve férfi előadójára.

Ezt a teátrum weboldalán tehetik meg a https://www.pnsz.hu/szavazas címen.

Ehhez a színházjegyekre vagy pedig a bérletre lesz szükség, a vonalkódhoz tartozó számsorral lehet voksolni az előadókra: a prózai színészekre, illetve a színház operatagozatánk tagjaira. A bérletesek annyiszor tehetik ezt meg, ahány előadásra szól a bérletük.

Az elismeréseket az évad utolsó előadásán, a nagyszínházban látható, június 7-i Chicago musical este hét órai előadása előtt adja majd át Lipics Zsolt a két díjazottnak.

Korábban a British American Tobacco által alapított BAT Közönségdíj keretén belül voksolhattak a nézők a művészekre, melyet a ‘90-es és 2000-es években a jelenleg is a társulatban játszók közül megnyert többek között Lipics Zsolt, Stenczer Béla, Stubendek Katalin és Németh János. A már nem Pécsen alakító Fillár István háromszor is hazavihette az elismerést, az utolsó kiosztott díjat 2007-ben pedig addig példátlan módon Vincze Balázs táncművész, a Pécsi Balett vezetője kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!