Népviselet napja

2023.04.27. 13:39

Méltán lehetnek büszkék a hagyományra Kozármislenyben

Idén is megtartották A népviselet napja – Öltözz te is népviseletbe! elnevezésű zenés, felvonulós programot a hétvégén Kozármislenyben.

Zs J.

Fotó: AS

 A rendezvényt a helyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület szervezte, akikhez csatlakozott a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség. 

A cél az volt, hogy bemutassák a hagyományokat, amire méltán lehetnek büszkék a helyiek, és a környéken élők. A felvonulást népviseleti bemutató és gálaműsor követte a művelődési házban. 
A mislenyiek szeretik a zenét és a táncot, ez abból is látszik, hogy a népviseleti nap után egy másik zenés-táncos rendezvény készül. 

Április 29-én délelőtt 10 órakor a helyi civilek közreműködésével (Szigeti Octávia Táncművészetért Alapítvány, Örömtánc Icával, Tornádó Tánccsoport Egyesület) a tánc világnapján megtáncoltatják a várost a művelődési házban. Mint írták: a program interaktív, gyere és legyél részese a napnak, hiszen minden a mozgással kezdődik!

Képünk illusztráció.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!