Trükkös társaság

2024.05.03. 17:00

Együtt ittak, majd hazafelé motorozva elütötték társukat

A komlói rendőrök hamar felgöngyölítették a szálakat.

Bama.hu

Fotó: Monika Gruszewicz

Egy férfi 2024. április 30-án 0 óra 14 perckor telefonon tett bejelentést a rendőrségre, hogy Köblény és Szalatnak között személyi sérüléses baleset történt. A bejelentő a kapcsolást követően közölte, hogy mégsincs gond, nem kér segítséget, majd bontotta a vonalat, és hiába hívták vissza, nem vette fel a telefont.

Az ügyeletes járőrt küldött a helyszínre, ahol a rendőrök az úttest szélén egy sérült férfit találtak, akivel nem tudtak kommunikálni. A mentők kórházba szállították, később kiderült, hogy súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az egyenruhások a helyszínen egy visszapillantó tükör darabjait, bukósisak plexi darabokat és több műanyag törmeléket találtak, amelyből elsődlegesen arra következtettek, hogy a férfit egy motoros üthette el, aki segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Nem sokkal később azonban újabb bejelentés érkezett, amelyben egy nő az állította, hogy a fia ittasan elesett a kerékpárjával Köblény és Szalatnak között, és megsérült. Őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők. Ekkor a helyszín azonossága miatt felmerült a gyanú, hogy ugyanarról a balesetről lehet szó.

A rendőrök a széles körű adatgyűjtés eredményeképpen kibogozták a szálakat, és megállapították, hogy a balesetnek egy harmadik férfi is részese volt, aki szintén megsérült.

A gyanú szerint a három férfi együtt italozott Szalatnakon, egyikük az éjjeli órákban gyalog indult haza Köblénybe, két társa pedig nem sokkal később motorral indult ugyanarra. A két település közti útszakaszon a sötétben gyalogló, láthatósági mellényt nem viselő, ittas férfit a motorral közlekedő – szintén ittas – ismerősei ütötték el, majd magára hagyták az út szélén.

A motort vezető férfi – aki otthon azt állította, hogy biciklivel esett el – azonban súlyosan megsérült a balesetben, ezért mikor hazaért, édesanyja mentőt hívott. A férfi jelenleg is kórházban van, elszámoltatására a későbbiekben kerül sor. Utasát gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás ellene a Komlói Rendőrkapitányságon - számolt be a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában