Krimi

2024.05.06. 22:55

Cseh hajléktalan vágta el egy magyar nő torkát Miskolcon (videó)

Egy romantikus történet fordult váratlanul horrorba, amikor a férfi minden motiváció nélkül brutálisan megölte a nőt.

Fotó: boon.hu / Vajda János

Női holttestet találtak szombat hajnalban a Tiszai pályaudvar közelében Miskolcon. Az elkövetőt hamar elfogta a rendőrség, az ügy részleteiről pedig hétfőn délután a Borsod vármegyei rendőr-főkapitányságon adott tájékoztatást Miskolczi István ezredes, főkapitány-helyettes és dr. Korpás Lajos alezredes a főkapitányság vizsgálati osztályának, egyben az ügy forró nyomos csoportjának vezetője – írja a boon.hu.

Mint elhangzott, emberölés gyanújával indítottak eljárást, mert a rendelkezésre álló adatok alapján május 3-án, 19.50 óra körüli időben a pályaudvar mellett füves, bokros területen egy akkor még ismeretlen férfi tettleg bántalmazott egy 48 éves, lakcím nélküli, de Miskolcon tartózkodó nőt, akinek elvágta a nyakát. 

A rendőrök széles körű adatgyűjtést folytattak, digitális nyomokat rögzítettek, ez alapján sikerült felállítaniuk egy személyleírást, illetve egy olyan használható fényképet rögzíteni, ami alapján soron kívüli körözést tudtak elrendelni.

Vonatra szállt, mintha mi sem történt volna

A körözés elrendelése után alig két órával a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Füzesabonyi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták és előállították Füzesabonyból a keresett férfit. A körözés elrendelésével egy időben felvették a kapcsolatot a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal is, akik segítettek a beazonosításban, ugyanis az adatgyűjtés során felmerült, hogy külföldi elkövetőről lehet szó. 

Ez be is igazolódott, ugyanis az előállítás után, a személyazonosság beazonosításával nyilvánvalóvá vált, hogy egy 26 éves cseh állampolgárságú férfiről van szó, aki szintén lakcím nélküli, illetve semmilyen irattal nem rendelkezett az előállítás folyamán.

Három éve céltalanul csavargott

Előállították a vármegyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki kirendelt védő jelenlétében, tolmács segítségével, ugyanis a férfi egyetlen szót sem tud magyarul. A személyes tárgyai mellett semmi más nem volt nála, a nyomozás jelenlegi szakaszában annyit tudni róla, hogy három éve hagyhatta el Csehországot, és azóta cél nélkül csavargott hazánkban és a környező országokban.

A büntetett előéletével kapcsolatban egyelőre nem rendelkeznek információval. A kihallgatás során a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában